4 Mayıs 2016 Çarşamba

SAĞLIKLI ZAYIFLATAN SPOR VE BESLENME DÜZENİ

SAĞLIKLI ZAYIFLATAN SPOR VE BESLENME DÜZENİ

   1 haftalık insan gibi yememe sorunsalımın ortadan kalkmasıyla sonunda düzenimi yeniden oturtabildim. Dün de tartıda 6'lı rakamları görmenin verdiği gazla neden beslenme ve spor düzenimi genel hatlarıyla paylaşmıyorum ki diye düşündüm.
 
Öncelikle yediklerim sağlıklı olduğu ve miktarı iyi ayarlandığı müddetçe kalori hesabı yapmadığımı, kendimi asla aç bırakmayıp, tüm besin gruplarından (protein, yağ, karbonhidrat) günlük ihtiyacım dahilinde besin değerlerine de dikkat ederek beslendiğimle sözlerime başlayayım. (Baya uzun bir cümle oldu =D Yaptığım spor, bir önceki gün yediklerim ve güne başlama saatim bu miktarları etkiliyor elbette. Güne genellikle geç başladığım ve okulda olduğum  için 2 öğün besleniyorum, eğer erken kalkmışsam veya ihtiyacım olduğunu hissediyorsam bu sayı 3'e çıkıyor doğal olarak. 
 
  Ara öğün yapmadan nasıl "metabolizman çalışıyor" diye sorabilirsiniz. Detaylı açıklayayım: Kahvaltımı zaten 11:30-12:30 saatleri içinde oldukça sıkı yapmış olduğumdan katiyyen acıkmıyorum. Spora saat 16:00'da gidiyorum, antremana minimum 2 saatlik açlıkla gitmem gerektiğini ve 12'den 2'ye dek acıkma ihtimalimin düşük olduğunu düşünürsek ara öğüne gerek kalmıyor:) Metabolizmamı yavaşlamasına fırsat vermeden spora gidiyorum zaten. Ve evet, 16:00'ya hatta 18:00'e dek de acıkmıyorum. Ek olarak artık ara öğün yapmanın uzun vadede kilo verme açısından çok bir şey değiştirmediği de kanıtlanmış.

                                                                                                                                                                                                                                             



Uyandığım zaman hareketler yapıyorum.
Güne enerjik başlamak için mükemmel,kesinlikle tavsiye ederim.


Kahvaltıda neler mi yiyorum? Ben susayım, fotoğraflar konuşsun :)






kahvaltı yapmışsam ya da ihtiyacım olduğunu düşünüyorsam öğlen aşağıdaki gibi tatlışlıklar yapabiliyorum. Yerine en antioksidanlısından bir miktar meyve ya da çiğ kuruyemişler de harika olur.




Spordan geldikten sonra mutlaka ama mutlaka streching&pilates yapıyorum ki, kaslarım laktik asitten temizlensin, bir güzel uzasın, esnesin dolayısıyla daha ince görünelim. Spor sonrası ağrıları azalttığını zannediyordum, ancak yapılan son araştırmalara göre kanıtlanan bir etkisi yok.

Spordan geldikten 45 dk-1 saat sonra yemeğimi yiyorum (19:00 civarı). Tabii ki spor sonrası kas kaybını minimuma indirmek için PROTEİN ağırlıklı bir menü tercih ederek. Hayvansal protein olması benim için önemli, vücudumuz bitkisel proteinlerin tamamını emmiyor maalesef. Yanında bol salata olması proteinin asit yükünü azaltmak için önemli.
Saat 8'den sonra yalnızca su, yeşilçay ve şekersiz Türk kahvesi. Tarçınlı süt, yoğurt kürü falan çok rica ediyorum yapmayın öyle şeyler!

Her gün düzenli olarak 2,5-3 lt su -mümkünse alkali- içtiğimi söylememe gerek yok sanırım. Düzenli olarak içtiğim süre zarfında diğer harika etkilerinin yanı sıra cildimde gözde görülür fark oluşmaya başladı. (kurudan karmaya dönmesi gibi ve bu en çok istediğim şeydi!)




2 ayın sonunda, % 90'ı yağdan olmak üzere 8 kilo verdiğimi de belirtmek isterim ;D (Dünya Sağlık Örgütü'ne göre haftada verilmesi gereken en ideal ve sağlıklı kilo miktarı 1-1,5 kg)

Tartıda eksileri görmek kadar motive eden bir şey var mıdır acaba :)

1 yorum:

  1. bunların gerçekden zayıflama konusunda etkili olduğuna inanıyorm musunuz çevrenizde varsa arkadaşlarınızdan before , after yapıp fotosunu atabilir misiniz ?

    YanıtlaSil

 

HAKKIMIZDA

Blogumuz Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 3. Sınıf Elektronik Pazarlama Dersi için hazırlanmıştır. Moda, güzellik, sağlık, spor alanında birçok bilgi ve en yeni, en güncel haberleri takip edebilirsiniz.

BLOG KURUCULARI:
KÜBRA YILDIR
ŞÜKRÜ ÇİDAÇI
ZEYNEP ALTUNTAŞ
YETER BULUÇ
MUSTAFA SEFA ATAK

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Followers

 
Blogger Templates